V-am spus aici câteva prime impresii despre saree. Nu vă mai țin prea mult în suspans, așa că azi vă povestesc ce am ales pentru nuntă și ce a implicat această ținută.
Aș fi vrut un saree în nuanțe de mov, dar indiferent ce culoare îî ceream eu domnișoarei de la magazin, primeam câte un albastru țipător. Așa că, la un moment dat m-am văzut nevoită să îi spun no blue, please ca să o opresc din acel moment de blue madness 🙂 Din cele 6 puse deoparte am reușit să aleg unul cu ajutorul unei cunoștințe care mă consilia și ea. Culoarea câștigătoare: peacock blue (albastru păun) cu auriu. Cu ocazia asta am adăugat și o nouă culoare în vocabular 🙂
Deci… saree – cumpărat! Credeți că am terminat? Pe sub cei 7 metri de material se pune și o jupă. Cred că e un fel de back-up în caz că se întâmplă vreun eveniment nefericit să se desfacă materialul și să pice. Altă explicație nu am. În orice caz, jupă – achiziționată! Următoarea oprire: bluza care se poartă sub saree. În general acestea se fac la comandă pentru a se potrivi perfect cu saree-ul și să fie cât mai mulate pe corp. Pentru cazuri de urgență poți găsi și prêt-à-porter. Norocoasă cum sunt, am găsit unul tocmai mărimea mea și auriu spre uimirea indiencelor de la nuntă cărora nu le venea să creadă că am găsit unul perfect gata făcut.
Buun… în momentul ăsta toată ținuta e în camera mea de hotel. Ați experimentat vreodată senzația de a ajunge acasă cu o hăinuță nouă pe care să știți că nu o puteți proba? Vă spun eu: e frustrant!!! 🙂 Nu contează ce e, rochiță de seară, pantaloni de munte, bluza de corp, trebuie probate și acasă (aka la hotelul care mi-era casă pentru câteva nopți). Puteam să-l probez, dar habar n-aveam cum să fac asta, așa că m-am urcat în tuk-tuk cu viitoarea mireasă și m-am dus la o mătușă a mirelui pentru a mă ajuta cu îmbrăcatul.
M-am gândit că văd o dată tehnica, iar apoi cu un filmuleț de pe YouTube sigur o scot la capăt în următoarea dimineață când trebuia să mă gătesc de nuntă. Țac-pac, doar că n-a fost așa simplu 🙂 M-a înfășurat doamna de vreo 2 ori, a prins, apoi, restul materialul cu o mână și făcea pliuri peste pliuri cu cealaltă, ace de siguranță peste ace de siguranță… Am realizat instant că mi-ar fi imposibil să le fac pe toate deodată și să am certitudinea că plec de la nuntă cu saree-ul pe mine.
Vă dați seama că în dimineața următoare toată lumea era ocupată cu ultimele pregătiri pentru ceremonia de nuntă, doar de mine n-aveau timp să mai stea să mă îmbrace. Panică! Panică! Mi-am luat saree și nu pot să-l port? Nu se poate, indienii găsesc soluții pentru orice, așa că am înainte de ceremonie am dat o fugă la o croitoreasă care m-a pregătit. 20 de minute a durat. Și dacă mi-ar fi ieșit să mă îmbrac singură, mai mult ca sigur ar fi durat cel puțin 1h30 incluzând nervii și stresul că se desface ceva pe acolo și cade rochia de pe mine. Dar ca scuză pentru mine, am auzit că sunt multe indience care au o femeie ce le ajută să se îmbrace în saree, mai ales când e vorba de pregătirea pentru ocazii speciale. Asta pentru că materialele sunt mai grele decât cele casual și le pun dificultăți chiar și lor.
Sună complex tot ce v-am povestit? Să vedeți ce interesant e să simți pe tine atâta material la +30°C, să ai impresia de fiecare dată când te așezi că strici toate pliurile alea frumos așezate și să mai devii și paranoia, din când în când, că parcă s-a lărgit ceva și poate cade. Dar mi-a plăcut! Și cam așa a arătat trupa de șoc și saree-ul în toată splendoarea lui din cap până-n picioare (noroc cu fotograful oficial că altfel rămânea doar varianta în pungă a ținutei 🙂 )
5 Comments
[…] pe care l-am ales vi-l arăt în partea a doua a acestui […]
[…] nunții a fost, evident, foarte agitată cu îmbrăcatul saree-ului și n-am apucat să mai mănânc. Pe la ora 13:00, când am hotărât că am văzut destul de multe […]
[…] nunții a fost, evident, foarte agitată cu îmbrăcatul saree-ului și n-am apucat să mai mănânc. Pe la ora 13:00, când am hotărât că am văzut destul de multe […]
Foarte intetesant so de ajutor articolul. Vreau sa te intreb daca nu vrei sa vinzi/ inchiriezi saree. Sunt si eu in aceeasi situatie-erg la nunta la prietena mea si trebuie sa imi procur un saree.
Buna Alessandra,
Foarte fain ca ai ocazia sa mergi la o nunta indiana. E “once in a lifetime experience” 🙂 De vandut, nu as vrea sa vand saree-ul, iar de inchiriat e un pic mai complicat pentru ca eu nu mai stau in Romania. Insa, preturile la saree-uri nu sunt foarte mari in India si te sfatuiesc sa iti iei direct de acolo pentru ca diversitatea e mult mai mare. Eu am incercat sa merg la magazinele indiene de prin Bucuresti de teama ca nu imi voi gasi in India ceva care sa imi placa, dar cand am ajuns acolo mi-am dat seama ca n-avea niciun sens sa dau 200-300RON pe un saree in Romania (de fapt… singurul saree pe care il aveau in magazin:) ). Mult success in gasirea outfit-ului perfect si sper sa ai parte de o experienta faina!