Acum două săptămâni am fost la Padina Fest. Am găsit aceeași atmosferă plăcută și relaxantă pe care am descoperit-o acum doi ani. De data aceasta cu vreme mai bună, un pic mai mulți participanți, dar totuși nu foarte mulți. Nu am avut în niciun moment senzația că mă împiedic de oameni la tot pasul sau că îmi invadează cine spațiul personal. Evident, în afară de concerte, când na, asta e ideea, să se adune o grămadă mare de oameni în fața scenei 🙂
Un festival potrivit atât pentru familii cu copii, cât și pentru liceeni, studenți sau corporatiști, care evadează pentru un weekend de aer curat și un scurt technology detox (pentru că semnal este și nu prea). Însă, ce-mi place la Padina Fest cel mai tare este faptul că e un festival fără fițe. Și mă refer aici atât la participanți, cât și la artiști. E genul de festival unde te trezești că la masa de lângă tine se așează membrii trupei tale favorite, mâncând același gulaș la farfurie de plastic pe care îl savurezi și tu 🙂 E festivalul unde te poți bucura de un concert de muzică clasică stând tolănit pe iarbă sau într-un bean bag, fără ca nimeni să nu se simtă jignit.
Și ca să vă convingeți vă las mai jos câteva poze de la festival.
Pentru că eram între munți nici nu se punea problema să treacă weekendul fără a face un scurt traseu pe munte. Mulți dintre cei care merg la Padina Fest aleg drumețiile spre Vf. Omul, dar ținând cont că mai fusesem pe acolo, am vrut ceva nou. Cabanierul ne-a recomandat un traseu un pic mai tehnic prin Cheile Horoabei, care presupune escaladarea câtorva săritori, porțiuni de lanțuri și scări. Deci ar fi bine să nu vă aventurați dacă nu aveți echipament adecvat sau dacă sunteți la început în ceea ce privește muntele. Traseul nu este marcat pentru că în perioadele ploioase vin apele de pe versanți și este greu de traversat, așa că, dacă vreți să-l încercați, cel mai bine verificați cu oamenii din zonă dacă e safe sau nu să porniți la drum.
Pentru a intra în traseu, mergeți pe drumul de la Cabana Padina spre Peștera Ialomiței vreo 5 minute pe drum, iar la un moment dat după ce treceți un pod veți vedea pe partea stângă un panou pe care scrie Valea Horoabei. De aici trebuie să urmați firul apei până se ajunge într-o zonă de jnepeniș. Când se iese din această zonă am făcut stânga și am reintrat în traseul bandă roșie care vine dinspre Șaua Strunga și ajunge în spatele Cabanei Padina. În total a durat vreo 3h tot traseul.
Deși ne-a prins ploaia exact când am ajuns sus în golul alpin, mi-a plăcut tare mult traseul, care m-a surprins cu câteva cascade cu adevărat spectaculoase, așa cum puteți vedea în fotografiile de mai jos 🙂
Leave A Reply